Fotografia żywności od kuchni - Helion
Tłumaczenie: Imieliński Przemysław
ISBN: 978-8-3757-9299-7
stron: 208, okładka: miękka
Data wydania: 2014-06-01
Księgarnia: Helion
Cena książki: 38,02 zł (poprzednio: 49,38 zł)
Oszczędzasz: 23% (-11,36 zł)
Wiesz już, co to jest obiektyw oraz jak zgrać zdjęcia z karty pamięci na komputer? Jeśli tak, to świetnie. Czas na nową, porządną dawkę wiedzy na wyższym poziomie. Zawodowy fotograf żywności Teri Campbell, nazywany mistrzem oświetlenia, w tej pięknie ilustrowanej książce prezentuje szczegółowe porady, dzięki którym twoje zdjęcia nabiorą zupełnie nowego wyrazu. Szczegółowe schematy ustawienia dynamicznych kompozycji, omówienie pracy ze sprzętem, w tym m.in. z lampami błyskowymi, dyfuzorami oraz ekranami odbijającymi światło to wszystko pomoże ci stworzyć doskonałe obrazy. Teri Campbell dzieli się swoim doświadczeniem zdobytym podczas realizacji profesjonalnych sesji, wśród których można wymienić fotografowanie pizzy z ciągnącym się serem, stworzenie doskonałego ujęcia przedstawiającego nalewanie mrożonej herbaty oraz sesję zdjęciową nasion fasoli pieczonych na prawdziwym ogniu w jego pracowni. Campbell omawia także stosowane przez siebie techniki edycji obrazu w Adobe Camera Raw i Adobe Photoshop w celu uzyskania zdjęć, którym nie sposób się oprzeć.
Osoby które kupowały "Fotografia żywności od kuchni", wybierały także:
- Oświetlenie portretowe. Warsztaty ze Scottem Kelbym. Kurs video 49,00 zł, (14,70 zł -70%)
- Jak fotografować kota 39,90 zł, (19,95 zł -50%)
- Sekrety mistrza fotografii cyfrowej. Profesjonalne zdjęcia krok po kroku 49,00 zł, (24,50 zł -50%)
- Sekrety mistrza fotografii cyfrowej. Profesjonalne zdj 58,98 zł, (29,49 zł -50%)
- Świat florystyki. Sztuka układania i fotografowania kwiatów. Wydanie III rozszerzone 79,00 zł, (39,50 zł -50%)