reklama - zainteresowany?

Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem - Helion

Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem
ebook
Autor: Weronika Madejska
ISBN: 978-83-283-3525-7
stron: 224, Format: ebook
Data wydania: 2017-02-13
Księgarnia: Helion

Cena książki: 21,95 zł (poprzednio: 39,20 zł)
Oszczędzasz: 44% (-17,25 zł)

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Życie smakosza obfituje we wspaniałe wrażenia...
A fantastyczne doznania kulinarne nie kończą się na jajkach i mleku!

Alergie i nietolerancje pokarmowe to jedne z najczęściej spotykanych problemów naszej cywilizacji. Mleko, jajka, gluten, orzechy, owoce i przyprawy — wszystko to pewnego dnia może okazać siÄ™ zakazane dla Ciebie lub Twoich bliskich. Można siÄ™ wówczas zaÅ‚amać i skazać na życie w kulinarnej próżni. Można — ale nie trzeba! Ba, to może być nawet poczÄ…tek fascynujÄ…cej podróży po nowych smakach i pysznych, niecodziennych ich poÅ‚Ä…czeniach. WspaniaÅ‚ym przewodnikiem po tej krainie jest Weronika Madejska, autorka nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestsellerowej książki Bez glutenu. Bez wyrzeczeÅ„. Tym razem poprowadzi CiÄ™ przez Å›wiat wegaÅ„skich deserów na każdÄ… porÄ™ roku.
 

Jak przygotować bezjajeczne bezy i roÅ›linny biszkopt? Czym różni siÄ™ mleko kokosowe od Å›mietany kokosowej? Z czego zrobić polewÄ™ czekoladowÄ… dla alergika? Jak przyrzÄ…dzić wegaÅ„skie naleÅ›niki? Czego potrzeba do zrobienia roÅ›linnego jogurtu? To wszystko znajdziesz we wprowadzeniu do książki. W dalszej części odkryjesz fantazyjne, wyszukane sposoby Å‚Ä…czenia skÅ‚adników, przepisy na babeczki, kruche ciastka z owocami, kolorowe smoothie, lody, owocowo-warzywne koktajle, buÅ‚eczki drożdżowe i mazurki, sorbety i jagodzianki, pierogi i musy, gofry, konfitury, lemoniady, torty i szarlotki... SÅ‚owem, wszystko dla prawdziwego Å‚asucha. W dodatku zdrowe, sÅ‚odkie, choć bez cukru, i dajÄ…ce pole do popisu domowym eksperymentatorom kulinarnym. Smacznego!

Daj siÄ™ ponieść przyjemnoÅ›ci smakowania — na co dzieÅ„ i od Å›wiÄ™ta!



Jeśli już masz ochotę przygotować pyszne, bezglutenowe słodkości, zapraszamy na blog autorki.
 


Weronika Madejska — dwudziestoletnia, niezwykle utalentowana adeptka sztuki kulinarnej. Autorka poczytnego, nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestselleru Bez glutenu, bez wyrzeczeÅ„. Jej pierwsze przepisy sÄ… efektem osobistych zmagaÅ„ z nietolerancjÄ… glutenu, ale Weronika odpowiada też na potrzeby swoich czytelników i coraz częściej proponuje wyÅ‚Ä…cznie roÅ›linne potrawy bez alergenów. Autorka prowadzi też warsztaty i stara siÄ™ tworzyć przestrzeÅ„ dla wszystkich, którzy chcÄ… nie tylko zdobyć nowe umiejÄ™tnoÅ›ci, ale też porozmawiać i wymienić siÄ™ doÅ›wiadczeniami. Marzy o wÅ‚asnej, zupeÅ‚nie bezglutenowej, niepowtarzalnej restauracji z wysokim sufitem, ciepÅ‚Ä… szarlotkÄ… i najlepszÄ… kawÄ….

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

 

Osoby które kupowały "Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem", wybierały także:

  • Windows Media Center. Domowe centrum rozrywki
  • Ruby on Rails. Ćwiczenia
  • DevOps w praktyce. Kurs video. Jenkins, Ansible, Terraform i Docker
  • Przywództwo w Å›wiecie VUCA. Jak być skutecznym liderem w niepewnym Å›rodowisku
  • Scrum. O zwinnym zarzÄ…dzaniu projektami. Wydanie II rozszerzone

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Spis treści

Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem eBook -- spis treści

Ważne informacje (10)

Wstęp (11)

    • Zanim zaczniesz (16)
    • SprzÄ™t (18)
    • SÅ‚odziki (21)

Podstawy (22)

    • Mleko kokosowe (23)
    • Mleko jaglane (24)
    • Mleko migdaÅ‚owe (24)
    • Jogurt kokosowy (25)
    • Bita Å›mietana (26)
    • Mus jabÅ‚kowy (28)
    • Mus dyniowy (28)
    • Tahina (30)
    • MasÅ‚o orzechowe (32)
    • Lukier (33)
    • Sos waniliowy (33)
    • Polewa czekoladowa (34)
    • Polewa alergika (34)
    • Przyprawa do piernika (35)
    • Daktylowy karmel (36)
    • Aquafaba (38)
    • Bezy (40)
    • MÄ…ki bez glutenu (42)
    • Sekretna mieszanka gospodyni (44)
    • NaleÅ›niki (46)
    • Biszkopt (48)
    • Ciasto kruche (50)

Wiosna (53)

  • NA CO DZIEŃ
    • Tarta z budyniem i galaretkÄ… (56)
    • Kruche z truskawkami (57)
    • Panna cotta (58)
    • Serniczki bazyliowe (60)
    • Warstwowe smoothie (61)
  • DLA MALUCHA
    • Pancakes (62)
    • Zielone naleÅ›niki (66)
    • Tort naleÅ›nikowy (67)
    • Lody jogurtowe na patyku (70)
    • Koktajl mocy (71)
  • NA SZYBKO
    • Koktajl upiÄ™kszajÄ…cy (72)
    • Smoothie miÄ™towe (74)
    • Aksamitne mango (75)
    • Owoce pod migdaÅ‚owÄ… pierzynkÄ… (76)
    • Historie czytelników (77)
  • NA WYJÄ„TKOWE OKAZJE
    • Hot cross buns (78)
    • Mazurek malinowy (82)
    • Mazurek z granatem (84)
    • Ciasto drożdżowe (85)
    • Ciastko milionera (86)
    • Mazurek ze sÅ‚onym karmelem (88)

Lato (91)

  • NA CO DZIEŃ
    • Jagodzianki (94)
    • Krajanka piknikowa (96)
    • Babeczki czekoladowe z kremem (97)
    • Pierogi z owocami (100)
    • Drożdżówki z owocami (102)
    • Knedle (104)
  • DLA MALUCHA
    • Lemoniada rabarbarowa (106)
    • Mus czekoladowy (108)
    • Kremowe lody bananowe (110)
    • Szejk truskawkowy (112)
    • Gofry (114)
  • NA SZYBKO
    • Konfitura z nasion chia (116)
    • Najszybszy na Å›wiecie sorbet malinowy (117)
    • Lemoniada pietruszkowa (118)
    • SÅ‚oneczny koktajl (120)
    • Eton mess (121)
    • Historie czytelników (122)
  • NA WYJÄ„TKOWE OKAZJE
    • Torcik urodzinowy (124)
    • Minipavlove (126)
    • Najlepszy sernik z nerkowców (127)
    • Torcik czekoladowy (128)
    • Tiramisu bez jajek i mleka (130)
    • Tarta czekoladowa (132)

Jesień (135)

  • NA CO DZIEŃ
    • Szarlotka (138)
    • Historie czytelników (139)
    • Ciasto dyniowe (140)
    • Ciasto marchewkowe (142)
    • Snickers (144)
    • Historie czytelników (145)
    • Rogaliki (146)
    • Pumpkin pie (148)
  • DLA MALUCHA
    • Chocolate chip cookies (150)
    • Ciastka podwójnie czekoladowe (152)
    • Batony figowe (154)
    • Ciasteczka owsiane (156)
    • Ciasteczka dyniowe (158)
    • Krem czekoladowy do grzanek (160)
  • NA SZYBKO
    • Kryzysowy budyÅ„ czekoladowy (162)
    • MigdaÅ‚owa pianka na dobranoc (163)
    • Smoothie chaÅ‚wowe (164)
    • Kulki kawowe (166)
    • Owsianka z komosÄ… i pieczonym jabÅ‚kiem (168)
  • NA WYJÄ„TKOWE OKAZJE
    • Mousse au chocolat (170)
    • Banoffee pie (172)
    • Czekoladowe miseczki z kremem (174)

Zima (177)

  • NA CO DZIEŃ
    • Kruche renifery (180)
    • Ciasteczka imbirowe (182)
    • Racuchy drożdżowe (184)
    • Historie czytelników (185)
    • Babeczki czekoladowe z gruszkami (186)
    • MiÄ™kki piernik dla dorosÅ‚ych (188)
  • DLA MALUCHA
    • Lebkuchen (190)
    • Brownie bez kompleksów (192)
    • Sok z imbirem (193)
    • Daktylowe pierniczki (194)
    • Rajski batonik (196)
  • NA SZYBKO
    • Grzane wino (198)
    • GorÄ…ca czekolada (200)
    • Eggnog (202)
    • Napar imbirowy (203)
    • Trufelki daktylowe (204)
  • NA WYJÄ„TKOWE OKAZJE
    • Tort makowy (206)
    • Strucla makowa (208)
    • Åšliwka w czekoladzie (210)
    • PÄ…czki (212)
    • Faworki (214)

Podziękowania (217)

PodziÄ™kowania dla producentów (219)

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.