reklama - zainteresowany?

Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem - Helion

Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem
ebook
Autor: Weronika Madejska
ISBN: 978-83-283-3525-7
stron: 224, Format: ebook
Data wydania: 2017-02-13
Księgarnia: Helion

Cena książki: 21,15 zł (poprzednio: 39,17 zł)
Oszczędzasz: 46% (-18,02 zł)

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Życie smakosza obfituje we wspaniałe wrażenia...
A fantastyczne doznania kulinarne nie kończą się na jajkach i mleku!

Alergie i nietolerancje pokarmowe to jedne z najczęściej spotykanych problemów naszej cywilizacji. Mleko, jajka, gluten, orzechy, owoce i przyprawy — wszystko to pewnego dnia może okazać się zakazane dla Ciebie lub Twoich bliskich. Można się wówczas załamać i skazać na życie w kulinarnej próżni. Można — ale nie trzeba! Ba, to może być nawet początek fascynującej podróży po nowych smakach i pysznych, niecodziennych ich połączeniach. Wspaniałym przewodnikiem po tej krainie jest Weronika Madejska, autorka nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestsellerowej książki Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Tym razem poprowadzi Cię przez świat wegańskich deserów na każdą porę roku.
 

Jak przygotować bezjajeczne bezy i roślinny biszkopt? Czym różni się mleko kokosowe od śmietany kokosowej? Z czego zrobić polewę czekoladową dla alergika? Jak przyrządzić wegańskie naleśniki? Czego potrzeba do zrobienia roślinnego jogurtu? To wszystko znajdziesz we wprowadzeniu do książki. W dalszej części odkryjesz fantazyjne, wyszukane sposoby łączenia składników, przepisy na babeczki, kruche ciastka z owocami, kolorowe smoothie, lody, owocowo-warzywne koktajle, bułeczki drożdżowe i mazurki, sorbety i jagodzianki, pierogi i musy, gofry, konfitury, lemoniady, torty i szarlotki... Słowem, wszystko dla prawdziwego łasucha. W dodatku zdrowe, słodkie, choć bez cukru, i dające pole do popisu domowym eksperymentatorom kulinarnym. Smacznego!

Daj się ponieść przyjemności smakowania — na co dzień i od święta!



Jeśli już masz ochotę przygotować pyszne, bezglutenowe słodkości, zapraszamy na blog autorki.
 


Weronika Madejska — dwudziestoletnia, niezwykle utalentowana adeptka sztuki kulinarnej. Autorka poczytnego, nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestselleru Bez glutenu, bez wyrzeczeń. Jej pierwsze przepisy są efektem osobistych zmagań z nietolerancją glutenu, ale Weronika odpowiada też na potrzeby swoich czytelników i coraz częściej proponuje wyłącznie roślinne potrawy bez alergenów. Autorka prowadzi też warsztaty i stara się tworzyć przestrzeń dla wszystkich, którzy chcą nie tylko zdobyć nowe umiejętności, ale też porozmawiać i wymienić się doświadczeniami. Marzy o własnej, zupełnie bezglutenowej, niepowtarzalnej restauracji z wysokim sufitem, ciepłą szarlotką i najlepszą kawą.

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

 

Osoby które kupowały "Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem", wybierały także:

  • Jak zhakowa
  • Windows Media Center. Domowe centrum rozrywki
  • Ruby on Rails. Ćwiczenia
  • Excel w HR. Kurs video. Od teorii do praktyki
  • Efekt piaskownicy. Jak szefować żeby roboty nie zabrały ci roboty

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Spis treści

Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem eBook -- spis treści

Ważne informacje (10)

Wstęp (11)

    • Zanim zaczniesz (16)
    • Sprzęt (18)
    • Słodziki (21)

Podstawy (22)

    • Mleko kokosowe (23)
    • Mleko jaglane (24)
    • Mleko migdałowe (24)
    • Jogurt kokosowy (25)
    • Bita śmietana (26)
    • Mus jabłkowy (28)
    • Mus dyniowy (28)
    • Tahina (30)
    • Masło orzechowe (32)
    • Lukier (33)
    • Sos waniliowy (33)
    • Polewa czekoladowa (34)
    • Polewa alergika (34)
    • Przyprawa do piernika (35)
    • Daktylowy karmel (36)
    • Aquafaba (38)
    • Bezy (40)
    • Mąki bez glutenu (42)
    • Sekretna mieszanka gospodyni (44)
    • Naleśniki (46)
    • Biszkopt (48)
    • Ciasto kruche (50)

Wiosna (53)

  • NA CO DZIEŃ
    • Tarta z budyniem i galaretką (56)
    • Kruche z truskawkami (57)
    • Panna cotta (58)
    • Serniczki bazyliowe (60)
    • Warstwowe smoothie (61)
  • DLA MALUCHA
    • Pancakes (62)
    • Zielone naleśniki (66)
    • Tort naleśnikowy (67)
    • Lody jogurtowe na patyku (70)
    • Koktajl mocy (71)
  • NA SZYBKO
    • Koktajl upiększający (72)
    • Smoothie miętowe (74)
    • Aksamitne mango (75)
    • Owoce pod migdałową pierzynką (76)
    • Historie czytelników (77)
  • NA WYJĄTKOWE OKAZJE
    • Hot cross buns (78)
    • Mazurek malinowy (82)
    • Mazurek z granatem (84)
    • Ciasto drożdżowe (85)
    • Ciastko milionera (86)
    • Mazurek ze słonym karmelem (88)

Lato (91)

  • NA CO DZIEŃ
    • Jagodzianki (94)
    • Krajanka piknikowa (96)
    • Babeczki czekoladowe z kremem (97)
    • Pierogi z owocami (100)
    • Drożdżówki z owocami (102)
    • Knedle (104)
  • DLA MALUCHA
    • Lemoniada rabarbarowa (106)
    • Mus czekoladowy (108)
    • Kremowe lody bananowe (110)
    • Szejk truskawkowy (112)
    • Gofry (114)
  • NA SZYBKO
    • Konfitura z nasion chia (116)
    • Najszybszy na świecie sorbet malinowy (117)
    • Lemoniada pietruszkowa (118)
    • Słoneczny koktajl (120)
    • Eton mess (121)
    • Historie czytelników (122)
  • NA WYJĄTKOWE OKAZJE
    • Torcik urodzinowy (124)
    • Minipavlove (126)
    • Najlepszy sernik z nerkowców (127)
    • Torcik czekoladowy (128)
    • Tiramisu bez jajek i mleka (130)
    • Tarta czekoladowa (132)

Jesień (135)

  • NA CO DZIEŃ
    • Szarlotka (138)
    • Historie czytelników (139)
    • Ciasto dyniowe (140)
    • Ciasto marchewkowe (142)
    • Snickers (144)
    • Historie czytelników (145)
    • Rogaliki (146)
    • Pumpkin pie (148)
  • DLA MALUCHA
    • Chocolate chip cookies (150)
    • Ciastka podwójnie czekoladowe (152)
    • Batony figowe (154)
    • Ciasteczka owsiane (156)
    • Ciasteczka dyniowe (158)
    • Krem czekoladowy do grzanek (160)
  • NA SZYBKO
    • Kryzysowy budyń czekoladowy (162)
    • Migdałowa pianka na dobranoc (163)
    • Smoothie chałwowe (164)
    • Kulki kawowe (166)
    • Owsianka z komosą i pieczonym jabłkiem (168)
  • NA WYJĄTKOWE OKAZJE
    • Mousse au chocolat (170)
    • Banoffee pie (172)
    • Czekoladowe miseczki z kremem (174)

Zima (177)

  • NA CO DZIEŃ
    • Kruche renifery (180)
    • Ciasteczka imbirowe (182)
    • Racuchy drożdżowe (184)
    • Historie czytelników (185)
    • Babeczki czekoladowe z gruszkami (186)
    • Miękki piernik dla dorosłych (188)
  • DLA MALUCHA
    • Lebkuchen (190)
    • Brownie bez kompleksów (192)
    • Sok z imbirem (193)
    • Daktylowe pierniczki (194)
    • Rajski batonik (196)
  • NA SZYBKO
    • Grzane wino (198)
    • Gorąca czekolada (200)
    • Eggnog (202)
    • Napar imbirowy (203)
    • Trufelki daktylowe (204)
  • NA WYJĄTKOWE OKAZJE
    • Tort makowy (206)
    • Strucla makowa (208)
    • Śliwka w czekoladzie (210)
    • Pączki (212)
    • Faworki (214)

Podziękowania (217)

Podziękowania dla producentów (219)

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2025 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.